top of page

OM

Linnea startade gruppen 2010 och är född 2001. I bandet spelar hon trummor och sjunger men hon spelar även piano utanför gruppen.

Linnea har alltid haft musiken nära till hands och började spela trummor och sjunga redan när hon var 3 år men då mer i stil med "blinka lilla stjärna". 

 

Hon ville starta bandet då hennes kusin fick vara med i ett band som musikskolan i Arvika hade ordnat. Hon bestämde sig för att skaffa ett eget band och hennes bästa vän Ellinor Bergkvist blev den första att bli med i bandet, som synthare/keyboardist.

 

Efter att hon frågat Ellinor så frågade hon Linn Persson om hon ville spela gitarr och därefter Lovisa Dahlman på bas. Alla ville vara med och bandet var startat. När Lovisa slutade fick de in Liv på bas.

 

När Linn 2017 bestämde sig för att sluta så frågade de direkt Nathapat och Oliver om de var intresserade, vilket de båda var. Samtliga gick på Stage & Perform i Arvika under gymnasietiden.

Linnea är också trummis i bandet Emotional Fire och driver sitt egna företag Waljestal Music där hon jobbar som musikproducent, artist, låtskrivare och ljudtekniker. 

Linnea är 22 år, född 2001, och bor i Arvika, i Värmland, hon fyller år den 23 mars och jobbar som trumlärare på Årjängs kulturskola utöver arbetet i sitt företag, Waljestal Music.

Anchor 1
Linnea Waljestål
Ellinor Bergkvist

Ellinor var Linneas bästa kompis och den allra första som blev tillfrågad om hon ville vara med i bandet.

Ellinor spelar synth/keyboard och sjunger. 

 

Intresset för musik har alltid varit stort och den har alltid funnits nära till hands. Men utöver musiken så har hon ett stort intresse för konst och Ellinor har bl.a. gjort Album-omslaget till bandets debutalbum "Traveling Towards The Sun".

 

Hon började spela piano för en musiklärare i Åmotfors när hon var 7 år.

Hon har alltid sjungit och när hon började på gymnasiet Stage & Perform i Arvika så fick hon sånglektioner och även ytterligare en pianolärare. 

Ellinor bor i Åmotfors, Värmland, är 22 år och född den 26 juni 2001.

Hon går på Ingesunds Folkhögskola.

Liv Haglund

Liv Haglund började i bandet som basist i april 2015. Hon är 23 år, född 11 januari 2000. Liv gick samma klass som Linnea, Oliver och Nathapat på Estetiska skolans gymnasium, linjen Stage and Perform. Efter gymnasiet läste hon på Geijerskolans rocklinje och därefter har hon jobbat som personlig assistent.

Nu pluggar hon på Göteborgs universitet.

 

Musiken har alltid varit något som funnit nära till hands och det första instrumentet hon började spela var piano. När hon blev lite äldre började hon ta lektioner i dragspel på musikskolan, men det är inget instrument som hon spelar idag.

 

Bas började hon spela när hon och några av hennes vänner startade ett band 2014 efter ett popkollo och hon fastnade direkt. När hon sedan började på gymnasiet så fick hon en baslärare.

 

När Linnea frågade om hon ville vara med i LILL, eftersom deras basist hade slutat, blev hon väldigt glad och sa förstås ja. 

Oliver Lee

Oliver är född den 29 juni 1999 i London, England och är 24 år. 

Han flyttade till Arvika den 20 September 2015 då han var 16 år.  

Oliver har även han gått på Stage & Perform i Arvika precis som de andra. Efter gymnasiet läste han Dans på Karlstad Universitet.

 

Oliver spelar gitarr och fick sin första gitarr när han var runt 10 år gammal. Då hade han ingen aning om hur man spelade men när han var runt 14-15 år så började han lära sig spela och han tyckte att det var riktigt roligt. När han flyttade till Sverige så spelade han mer och mer och fick sin första gitarrlärare i 1:an på gymnasiet. 

Han kan även spela lite piano och hans allra första instrument, som han även tog lite lektioner i, var trummor. 

Oliver har alltid varit intresserad av musik och hans storasyster spelade också musik vilket gjorde att även han fastnade. 

Han älskade att titta på alla de där Disney Channel- filmerna som Camp rock, osv... vilket blev som en inspiration till att börja spela själv. 

2017- 11/29 blev han tillfrågad om han var intresserad av att spela i LILL. När Linnea frågade honom så blev han jätteglad och fick som en liten adrenalinkick, han ville verkligen vara med.

Nu jobbar han på Pa Enn's restaurang i Arvika och ska till hösten börja plugga igen.

IMG_6937.jpeg
Nathapat Ketmai

Nathapat är 23 år och född den 26 juni 2000 i Konkhen provins, Thailand. När han var åtta år så flyttade han till Sverige. 

Han gick på Estetiska skolans gymnasium, linjen Stage & Perform, som de andra i gruppen och hade där gitarr som huvudinstrument. När han började gymnasiet så började han även få lektioner i sång.

Efter gymnasiet gick han på musikproduktionsprogrammet tillsammans med Linnea på Musikhögskolan Ingesund, i Arvika. 

Nathapat har alltid gillat musik men fick aldrig riktigt chansen att prova. När han sedan flyttade till Sverige så hade han fortfarande kvar ett stort intresse för musik.

När han var runt 10-11 år så blev han intresserad av att spela gitarr och började då ta gitarrlektioner. Hans första gitarr var en Yamaha FG800NT akustisk. Utöver gitarr så spelar han även lite trummor, sjunger och kan spela lite bas, han har dock aldrig tagit lektioner i varken trummor eller bas.

Sedan dess har musiken levt vidare inom honom. 

2017-11/29 blev han tillfrågad om han var intresserad av att spela i LILL(numera EXLO). När Linnea frågade om han ville vara med i bandet så blev han jätteglad och såg fram emot att få spela och ha gig på olika ställen. 

Nu jobbar han på Pa Enn's restaurang i Arvika samt inom hemtjänsten.

bottom of page